ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’de DSG ile pozisyonun güncellendiği ve ortak hareket edileceği bildirildi.

ABD Müşterek Operasyon Komutanı General Robert White’ın Irak’ta önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısına atıfta bulunularak yapılan açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri  ile ortak operasyonların yeniden başlatıldığı belirtildi.

General White, ABD kuvvetlerinin IŞİD’in Suriye petrol sahalarını ele geçirmemesi için önlem amaçlı Suriye’de bulunduğuna dikkat çekerek, “Suriye ve Irak’ta halen 11 bin IŞİD’li olduğu düşünülüyor ancak etki alanları sınırlı. Bunlar marjinal alanlara zorlandılar ve fon kaynakları kesildi. Ancak grup, Suriye’deki kaotik durumdan faydalanmak istiyor. Bunların tekrardan güçlenmesine izin vermemeliyiz. IŞİD üzerinde baskımızı devam ettirip bunları ortadan kaldırmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, geçtiğimiz hafta YPG öncülüğündeki DSG desteğini devam ettireceklerini ifade etmişti. Esper, “DSG ile ortaklığımız devam edecek. Onlara yardımlarımız sürüyor. DSG, IŞİD’İn yeniden güçlenmesinin engellenmesinde önemli bir rolü var” sözlerini kullanmıştı.