Katolik Kilisesi lideri Papa Francis'in Irak ve Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki ziyaretleri sürüyor. Bu sabah Hewlêr’e inen Papa Francis, Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileriyle görüştükten sonra helikopterle Musul'a gitti. Papa Francis, Musul’da DAİŞ’in yıkımına uğrayan yerleri ziyaret etti.2014 yılında yıkılan Tahira el Kübra Kilisesi'nde DAİŞ saldırılarında hayatını kaybedenler için dua etti.

BARIŞ SAVAŞTAN DAHA GÜÇLÜ

Düşmanlık ve savaşın kurbanı olan herkes için dua ettiklerini belirten Papa, "Medeniyetin beşiği olan ülkenin maruz kaldığı fırtına, Hristiyan ve Müslümanların ibadet yerlerinin yıkılmasına yol açtı. İnsanlar yerinden edilip öldürüldü. Bugün biliyoruz ki; barış savaştan daha güçlüdür" dedi.

"(Allah) O'nun adına savaş ilan etmek yanlıştır" diyen Papa, Hristiyanların Irak ve Ortadoğu'dan göçünün sadece ilgili bireylere ve topluluklara değil aynı zamanda geride bıraktıkları topluma da hesaplanamaz zararlar verdiğini söyledi.

Musul'dan sonra tekrar Hewlêr’e dönen Papa’nın, saat 16.00’da başkentteki Franso Hariri Stadyumu'nda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla büyük bir ayin gerçekleştirmesi bekleniyor.