Özerk Yönetim Yürütme Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında uygulanacak kısmi sokağa çıkma yasağı ilanına ilişkin kararname yayınladı.

Kararnamede yer alan maddeler şöyle:

“* Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerinin tamamında, 30 Ekim 2020- 8 Kasım 2020 tarihleri arasında, 10 günlük kısmî sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

* Yasak süresince bütün büyük çarşılar ve kamu alanları kapalı olacaktır. Ticarethaneler ve gıda satış noktaları saat 15.00’ten sonra kapalı olacak, lokantalar dışarıya servis şeklinde çalışacaktır.

* Sağlık tedbirleri için Cuma Namazı ve Pazar Ayinleri dışında ibadethaneler kapalı bulunacaktır.

* Kutlama, etkinlik, taziye, toplantı, kongre ve konferans gibi her türlü toplanma faaliyeti yasaktır.

* Bütün yurttaşlara 16 Temmuz 2020 tarihli 93 sayılı kararnameye göre maske takma zorunluluğu getirilmiştir.

* Bütün okullar, anaokulları, üniversiteler ve enstitüler, Sağlık Komitesi ve Eğitim Öğretim Komitesi’nin belirlediği sağlık tedbirlerine uyarak eğitim faaliyetlerine devam edebilecek.

* Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin tüm kurumlarında sosyal mesafe, hijyen ve bireysel korunma kurallarına herkes uyacak, gerekli durumlarda kurumlardaki mevcudiyet azaltılacaktır.

* Bütün hastaneler, özel, uluslararası örgütler bağlı ve kamuya ait sağlık merkezleri, Kızılhaç, Heyva Sor, eczane ve fırınlar yasak kapsamı dışındadır.

* Bütün sınır kapıları 10 Ekim 2020 tarihli 149 sayılı kararname uyarınca açık kalacaktır.”