Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Hesekê’deki Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Hesekê zaferine ilişkin açıklama yaptı. "Halkların Gürzü Hamlesi"nde yaşamını yitirenleri anan Özerk Yönetim, Hesekê’deki zaferin, bölge halkı için DAİŞ’e karşı direnişi yükseltmede ikinci tarihi dönüm noktası olduğunu belirtti. 

Saldırının amacının, yeni toprakları işgal etmek ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ni yok etmek olduğunun altı çizilen açıklamada, “Özerk Yönetim'in kurulduğu gün olan 20 Ocak'ta saldırılarını gerçekleştirdiler. Bu da bunun bölge halkının iradesine karşı bir saldırı olduğunu teyit etmektedir. Ama saldırı bu toprakların çocukları sayesinde yenildi” denildi. 

İki başarıyı birden kutladıklarını söyleyen Özerk Yönetim açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Bugün, Kobanê'nin özgürleştirilmesinin yıldönümü ve halkımızın Hesekê'deki zaferi. Halkımızı bu büyük başarılardan dolayı bir kez daha kutluyoruz. Bu zafer, halkımız için DAİŞ’e karşı direnişi yükseltmede ikinci tarihi dönüm noktasıdır. DAİŞ vahşeti, 2015 yılında Kobanê'de büyük bir yenilgi almıştı. Bugün Türk devletinin DAİŞ kılığında yürüttüğü strateji bu defa Hesekê'de yenildi. Bu vesileyle tüm halkları bir kez daha selamlıyor, bu başarıyı kararlılık ve azimle gerçekleştiren QSD, YPJ, HPC ve İç Güvenlik Güçlerini kutluyoruz. Halkımızı topraklarını savunma konusunda uyanık olmaya ve kazanımlarına yönelik her türlü saldırıya karşı güvenlik güçlerini desteklemeye çağırıyoruz."(Rojava/MA)