İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılara ilişkin "çatışmaların tüm gücüyle devam ettiğini ve zaman alacağını" söyledi.

Netanyahu, televizyondan yayımlanan konuşmasında, Hamas, İslami Cihad ve benzerlerine atıfla "Terörist örgütlere karşı harekatımız tüm gücüyle devam ediyor. Siz İsrail vatandaşları için sakinlik ve sükuneti sağlamak için gerektiği kadar uzun süre eylemde bulunacağız. Bu, zaman alacak" dedi.

"Siz İsrail vatandaşları için sakinlik ve sükuneti sağlamak için gerektiği kadar uzun süre eylemde bulunacağız. Bu, zaman alacak."

Netanyahu, İsrail'in 'Hamas'a ağır bedel ödetmek, barış ve güvenliği geri getirmek ve caydırıcılığı yeniden tesis etmek istediğini' belirtti.

Gazze'de uluslararası medya kuruluşlarının ofislerinin bulunduğu kuleyi vurmalarının gelen tepkilere rağmen 'meşru' olduğunu savunmaya devam eden İsrail lideri, gazetecilerin bulunduğu binada 'teröristlerin varlığına dair kanıtları ABD'ye sunduklarını' da açıkladı.

CBS'e verdiği demeçte, Hamas'ın İsrail'e roketleri sivil yerleşim yerlerinden fırlattığı için Gazze'deki sivil can kayıplarının meydana geldiğini savunan Netanyahu, Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin bulunduğu kuleyi vurmalarını da 'orada aynı zamanda Hamas'ın istihbarat ofislerinin bulunmasıyla' izah etti.

"Bu binada Filistin terör örgütü için İsrailli sivillere karşı terör saldırıları planlayan ve organize eden bir istihbarat ofisi vardı" diyen İsrail lideri, cumartesi günü binaya düzenlenen saldırıyla ilgili istihbaratın Washington ile paylaşıldığını duyurdu.

Ateşkes yönünde uluslararası baskıların arttığı sırada 'İsrail'in uluslararası toplumun desteğine sahip olduğunu' söyleyen Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a İsrail'e desteği için bir kez daha teşekkür etti.

İsrail medyasına göre İsrail güvenlik kabinesinin cuma günkü toplantısında bakanlar, Hamas ile ateşkesten ziyade Gazze'ye operasyonun devam etmesinden yana tavır aldı.

İsrail basınına konuşan adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, kabinede Gazze'de ateşkese varılması konusunun gündeme gelmediğini, uzun soluklu ateşkesin şu an için Netanyahu hükümetinin gündeminde olmadığını söyledi.

Kudüs gerilimi gerekçesiyle 10 Mayıs'ta Hamas'ın Batı Kudüs'e attığı roketlerle başlayan savaşta, İsrail saldırılarının Gazze'de çocuklar dahil sivil can kayıplarına neden olduğunun ayyuka çıkması üzerine, Biden, iki kez Netanyahu ile telefonda görüşmüştü.