İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Meclisi Başkanı İlham Ehmed başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Dün İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleşen görüşmeyi Linde, sanal medya hesabından duyurdu. Linde, paylaştığı mesajda “Kuzeydoğu Suriye'deki durum hakkında MSD'den İlham Ahmed ile görüşmüş olmaktan büyük memnuniyet duydum. İsveç'in işbirliği devam edecek” diye belirti. 

GÖRÜŞME RAHATSIZ ETMİŞTİ 

10 Temmuz 2020’de de İlham Ehmed ile görüntülü görüşme gerçekleştiren Linde, yaptığı bu görüşmeye dair fotoğrafı sanal medya hesabından paylaşmıştı. Linde fotoğrafı şu notla paylaşmıştı; “Suriye Demokratik Konseyi MSD'den İlham Ahmed ile görüşme. Suriye'nin kuzeydoğusundaki Türk askeri operasyonunu ve bölgedeki insani krizi diğer konuların yanı sıra tartıştık. Sınır ötesi insani yardım çok önemlidir.” Linde’nin İlham Ehmed ile görüşmesinden rahatsızlık duyan Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapmıştı.

Açıklamadan sonra Ekim 2020'deki Türkiye'yi ziyaret eden Linde, Türkiye'nin TSK’yi Kuzey ve Doğu Suriye’den çekmesi gerektiğini söylemişti.