Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türkiye’nin Qamişlo’da yaptığı saldırı soncunda Gulo ailesinden 3 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "İnsansız hava aracı Gulo ailesinin 3 ferdinin bulunduğu bir aracı bombaladı. Araba Qamişlo’da sivillerin yaşadığı mahalledeki evlerinin önünde bombalandı. Saldırı sonucunda 82 yaşındaki Yûsif Gulo ile torunları Mihemed ve Mezlûm Gulo yaşamını yitirdi” denildi. 

MSD’nin açıklamasının devamında şunlar belirtildi: "Her üç şehidin ailesine de başsağlığı diliyoruz. Sivillere dönük gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyoruz. Aynı zamanda Suriye topraklarının ihlalini, DAİŞ’e karşı yürütülen savaşa destek veren Kürt komutanlarının ve askerlerinin hedef almasını da kınıyoruz. Bütün uluslararası güçlere Türk devletinin suçları ve Suriye’deki işgalini genişletme tehditleri karşısında tutumunu netleştirme çağrısı yapıyoruz.  

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Uluslararası topluma hava sahasını Kuzey ve Doğu Suriye’ye kapatması çağrısı yapıyoruz. Uluslararası toplum aynı zamanda savaş suçları ve anlaşmaların ihlaline karşı da tavrını netleştirmeli. Yaşanan gelişmeler uluslararası kanunlara saygı gösterilmediğini ortaya çıkarıyor. Bölgenin istikrarının korunması ve DAİŞ gibi terörist grupların Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük tehlikesinin önüne geçilmesi için hava sahasının savaş uçaklarına kapatılması çağrısı yapıyoruz.”