Hindistan Komünist Partisi (Maoist) bağlı Hindistan'da Halk Kurtuluş Gerilla Ordusu, Hindistan Komünist Partisi (Marksist) kontrolündeki eyalette “ turizmi” amacıyla kullanılan bir yerleşkeyi ateşe verdi.

15 Ocak’ta Kerala eyaletinin Wayanad bölgesine bağlı Attamala’da, bölgenin yerli halkı olan Adivasilerin ücretli köleliğine mecbur bırakıldığı bölgede eylem düzenleyen HKGO, ateşe verdiği yerleşke çevresine “Adivasi kadınlarının barış içerisinde var olma hakkına tehdit oluşturan tüm işletmeciler, bölgeden zorla tahliye edilecektir” yazılı siyasi afişler bırakaraktı.

Incendiary News’in aktardığına göre, yine Kerala’da benzer şekilde 2014 yılında Thirunelli’deki Agraham oteline ve 2015’te devlet tarafından işletilen bir başka otel, aynı nitelikte eylemlerin hedefi olmuştu. 2019’da da Vythiri’deki Upavan oteli HKGO tarafından hedef alınmıştı.

HKP(M) Hindistan'da 12'ye yakın eyalette faaliyet yürütüyor ve bu eyaletlerin çoğunda 'kurtarılmış bölge' oluşturmuş durumda. Mao Zedung'un halk savaşı stratejisini benimseyen örgüt, Hindistan'ın ezilen kastı Adivasiler arasında faaliyet yürütüyor. 

Hindistan devleti ise 'Yeşil Av Operasyonu' adı altında yıllardır, Hindistan'da en büyük tehlike olarak gördüğü Maoist'lere karşı para-militer gruplarla karşı koymaya çalışıyor