Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, 4 Ağustos’ta başkent Beyrut’ta 158 kişinin yaşamını yitirmesi ve 6 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği patlama üzerine hükümetteki görevinden istifa etti. Abdussamed, Lübnan halkından özür dileyerek, "Beklentilerini karşılayamadığımız Lübnanlılardan özür diliyorum. Kısa vadede değişim olacağı yok. Beyrut Limanı'ndaki felaketten sonra halkın beklentilerini karşılayacak bir durum kalmadığından hükümetteki görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

BİR BAKAN DAHA İSTİFA ETTİ

Patlamanın ardından hükümeti hedef alan eylemler devam ederken bir bakan daha istifa etti.Beyrut’ta meydana gelen patlama ardından Lübnan Çevre Bakanı Damianos Kattar da istifa etti.

Kentteki hasarın boyutunun ise 10-15 milyar doları aşabileceği belirtilmişti.Beyrut’ta dün akşam göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Öte yandan ülkenin resmi haber ajansı NNA, milletvekili Nime Efram'ın da Beyrut'u sarsan şiddetli patlamaya tepki olarak istifa ettiğini aktardı. Böylece patlamanın ardından istifa eden milletvekili sayısı 5'e yükseldi.