Turkuvaz Medya'nın sahibi olduğu ATV'de yayınlanan "Yalnız Kurt" adlı dizinin 3 Haziran Cuma günü yayınlanan bölümünde Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere yönelik hayali, küçümseyici ve aşağılayıcı sözler yer almıştı.

Türkiye’de mafyayı aklayan, derin devlet ve kirli yapılanmaları izleyiciye sevdirmeye ve meşrulaştırmaya çalışan senaryoları ile tanınan Osman Sınav''ın yazdığı dizi, sözde harita üzerinde ülkelerin sınırlarını değiştiren küresel emperyal güç Golyat'a karşı hayali Türk mafya bireylerinin verildiği mücadeleyi konu alıyor.

Diziye AKP'li Kürt  milletvekilleride twitter hesaplarından tepkilerini dile getirmişlerdi.

Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı, ATV’de yayınlanan Yalnız Kurt isimli dizide Kürdistan Bölgesi’ni ve Kürtleri hedef alan sözler nedeniyle açıklama yaptı.

Dizi etrafında gelişen tartışmalara ilişkin Kürdistan Bölgesi Kültür Bakanlığı, “Söz konusu Türk dizisini araştırıyoruz ve yanıt vereceğiz” ifadesini kullandı.

Rûdaw’a bilgi veren Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanı Yardımcısı Salar Osman “Bu dizi ile ilgili soruşturmamızı yürütüyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kültür, Sivil Toplum, Spor ve Gençlik Komisyonu Türkmen Üyesi Azad Ekrem ise “Kürdistan Bölgesi’nin mahkemeleri yasal kurumlardır ve dizi, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri etkilemeyecektir. Dizi, Türk hükümetinin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tutumuna ters düşüyor” ifadelerini kullandı.