Koronavirüs salgını dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar 146 milyondan fazla kişiye bulaşan virüs 3 milyon 100 bin kişinin ölümün neden oldu.

Salgında durumun en kötü olduğu ülke haline gelen Hindistan’da 23 Nisan tarihinde vaka sayısı 346 bini aştı. Ülkede oksijen tüpüne büyük bir ihtiyaç duyulurken, dün 2 bin 621 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Günlük vaka sayısında dünya rekoru kıran Hindistan’da binlerce kişi aşırı dolu olan hastanelerin kapısında, yakınları için oksijen tüpü için sıraya giriyorlar. Bazı hastanelerde aynı yatakta birden fazla hasta uzanıyor.

Ülkede çoğu hastane az sayıda oksijen tüpünün kaldığını açıklarken, Hindistan ordusu oksijen sevkiyatı için devreye girdi.

1 milyar 300 milyon nüfusa sahip Hindistan’da şu ana kadar 16 milyon fazla Covid-19 vakası tespit edildi. Vakaların çoğu büyük şehirlerde tespit edilirken, mevsimlik ve göçmen işçiler ülkedeki genel karantinadan açmak için kırsal bölgelerdeki evlerine yolculuk etmeye başladılar.

Uzmanlar salgının kırsal bölgelerde de hızla yayılacağını söylerken, bu bölgelerdeki hastanelerin yetersizliği konusunda uyarılarda bulundular. Hindistan’da 800 milyondan fazla insan kırsal bölgelerde yaşıyor.

Öte yandan virüsten hayatını kaybenden 100'lerce kişinin cesetleri ülkenin farklı bölgelerinde sokak ve caddelerde yakılıyor.