Azher Şeyhleri Mısır'da dini otoritesi olan bir grup. Ayrıca Mısır'ın Fetva Dairesi'nde İslami hukuk bilirkişi raporu yazıyorlar. Fetva Konseyi Genel Sekreteri Şeyh Haled Omran korona salgını nedeniyle Ramazan ayında bir kaymanın mümkün olduğunu söyledi.

Almanya'nın 1. resmi televizyon kanalı ARD'de yayınlanan haberde, Omran, "Mısır Sağlık Bakanlığı ve doktorların neye karar vereceğini görmek için bekliyoruz. Bu da DSÖ'nün kararlarını beklediğimiz anlamına geliyor" dedi. Dünya Sağlık Örgütü insanlara Ramazan tarihlerinde yemek yemelerini ve içmeleri gerektiğini söylerse "O zaman kriz bittikten sonra kaçırılan günleri telafi etmek zorunda kalacaklar" dedi.

İnsanların vücut direnci zayıfladığında koronavirisüne karşı daha savunmasız olabilir. Eğer insanlar  yemez ve içmezse dirençleri de düşecektir.  Bu nedenle, DSÖ'nün önermesi durumunda Azhar şeyhlerine göre Ramazan'ın askıya alınması mümkündür.

Omran açıklamasında "Krizi tanrısal bir mesaj olarak görüyoruz; Tanrı'nın testi olarak. İnsanların dikkatini bazı şeylere çekmek ve nasıl tepki verdiğimizi görmek istiyor. Yüce Tanrı'nın insanları birlikte çalışmaya ve birlikte hareket etmeye teşvik etmek istediğine inanıyoruz. Korona krizi, herkese bir kişiye verilen herhangi bir zararın diğer tüm insanları etkilediğini hatırlatmalıdır" dedi.