Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonlarına devam ettiği Federe Kürdistan Bölgesi’nde, KDP’ye bağlı askeri güçlerin PKK’lilerin bulunduğu noktalara ağır silahlarla saldırdığı belirtildi.

Rojnews’in yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, saldırı bugün Metina’ya bağlı Çarçel bölgesinde yaşandı.

Paylaşılan bilgiler arasında Türkiye’ye ait keşif uçaklarının yoğun hareketlilik içerisinde olduğu bölgede, PKK’lilerin bulunduğu noktalara KDP güçlerinin karadan ilerlediği ve bölgeyi doçka gibi ağır silahlarla hedef aldıkları yer aldı. 

Açılan ateş sonucu bölgede yangın çıktığı da bildirildi.

PKK’lilerin saldırılara yanıt vermediği belirtilen haberde, KDP güçlerinin bölgedeki hareketliliğinin ise devam ettiği kaydedildi.

OPERASYON 3 AYI GERİDE BIRAKTI

Türkiye'nin Federe Kürdistan Bölgesi'nin Avaşîn, Metîna ve Zap bölgelerine yönelik 23 Nisan’da başlattığı sınır ötesi operasyon üç ayı geride bıraktı. 

Bölge Yönetimi'nde yer alan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) başta olmak üzere diğer siyasi parti ve yapıların itirazlarına rağmen operasyon konusunda Türkiye'ye destek veren KDP, Kürt kamuoyunda yoğun tepki gördü. Kürt güçler arasında açığa çıkan çatışma riskini önlemek üzere aralarında yabancı parlamenterlerin de bulunduğu Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi oluşturuldu. Hewler'e giden İnsiyatif üyelerinin havalanında engellenmesi ve sınır dışı edilmeleri KDP'ye dönük tepkilerin büyümesine neden oldu. 

Akabinde Kürdistanlı Sanatçılar Birliği İnisiyatifi üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Federe Kürdistan Bölgesi’ne giderek KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ve Peşmerge Bakanlığı başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirdi. 

Bu temasların akabinde geri adım atmak zorunda kalan KDP'nin tepkilerin azalmasıyla birlikte yeniden harekete geçmeye hazırlandığı yönünde sahadan gelen kimi bilgiler kamuoyuna yansımıştı.(MA)