Independent Türkçe’deki habere göre Kayserili Hüseyin Şimşek, ilk olarak 7 yıl önce Ukrayna'ya gidiyor, Harkov şehrinde evlenen ve bir kız çocuğu dünyaya gelen Şimşek, pandemi nedeniyle ekonomik durumu bozulunca çalışmak için ailesini Harkov’da bırakarak Türkiye'ye dönüyor. Ancak savaş çıkıncı eşi ve çocuğu savaşın ortasında kalan Şimşek, ailesinin yanına dönmek istiyor ve ilk önce Polonya gelip, Ukrayna’ya giriş yapıyor.

"Ailem Harkov'da yaşıyor. Sivil olarak oraya ulaşma şansım yok. Her yerde savaş var. Yabancılar, Rus ajanı olduğu düşüncesiyle polis tarafından durduruluyor. Doğu bölgesine sivil olarak girmek ise neredeyse imkansız" diyen Şimşek, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Aileme ulaşmanın en kısa yolu olarak aklıma orduya yazılmak geldi ve orduya yazıldım. Ancak yüksek bir görevli yanımıza geldi ve Ukrayna ordusuyla yaptığımız sözleşmeyi feshetti. Bunu yaparken de Türkiye hükümetinden, 'Ukrayna ordusunda Türk vatandaşı olmasın' talebi iletildiğini söyledi."

‘GÜRCÜLER, AZERBAYCANLILAR VE AVRUPALILAR VAR’

Ukrayna'ya gelen yabancı gönüllüler içinde Gürcistan ve Azerbaycanlıların yoğun olduğunu söyleyen Şimşek, "Avrupalılar da gelmişlerdi. Türk savaşçı görmedik" dedi.

16 BİN MİLİS GİTTİ

Rusya'nın Ukrayna saldırısının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski bir açıklama yaparak yurtdışından savaşçıları kabul edeceklerini söylemişti. Ukrayna makamları, yabancı milislerden 16 bininin ülkeye geldiğini duyurmuştu.