İtalya’da bulaşıcı hastalıklar uzmanı Matteo Bassetti, korona virüsünün ‘daha az tehlikeli hale geldiğini’ ve virüsün aşı olmadan kendi kendine kaybolabileceğini söyledi. Virüsün etkisinin azaldığını söyleyen Bassetti, “Virüs, kaplandan vahşi bir kediye dönüştü” dedi.

‘MUTASYON NEDENİYLE ETKİSİ AZALDI’

San Martino Hastanesi’nin enfeksiyon hastalıkları bölüm başkanı Matteo Bassetti, Covid-19 hastalığına neden olan korona virüsünün geçirdiği mutasyonlar nedeniyle etkisinin azaldığını dile getirdi. The Sunday Telegraph’a konuşan uzman, virüsün aşı olmadan kendi kendine yok olabileceğini aktardı.

Vaka sayılarındaki düşüşün, artık aşıya ihtiyaç duyulmadığına işaret ettiğini söyledi. Basetti, “Virüs muhtemelen aşı olmadan ortadan kalkabilir” dedi.

Bassetti, şu ifadeleri kullandı: “Mart ve nisan ayı başlarında durum daha farklıydı. İnsanlar acil servise, baş edilmesi çok zor olan bir hastalık nedeniyle geliyordu ve oksijen takviyesine ihtiyaç duyuyorlardı, bazıları zatürre geliştiriyordu. Son dört haftadır resim tamamen değişti. Muhtemelen virüs, bilimsel olarak henüz kanıtlanmamış bir mutasyon nedeniyle solunum sistemini daha az etkiliyor. Artık hastalığı yönetebiliyoruz.”

‘KAPLANDAN KEDİYE DÖNÜŞTÜ’

Mart ve nisan aylarında, korona virüsünün ‘agresif bir kaplan gibi’, şimdi ise ‘vahşi bir kedi gibi’ olduğunu dile getiren Bassetti, 80-90 yaşlarındaki hastaların takviyesiz nefes alabildiğini söyledi. Bu hastaların iki üç ay önce Covid-19’a yakalanmaları halinde muthemelen ölmüş olabileceklerini söyleyen Bassetti, viral yükünün azaldığını aktardı.