Korona virüsü (Covid-19) nedeniyle en az 233 kişinin öldüğü İtalya’da, 16 milyon kişinin yaşadığı geniş bir bölge için karantina kararı alındı. Salgının merkez üssü ve İtalya’nın ekonomik kalbi sayılan Lombardiya bölgesinin yanı sıra ülkenin merkez ve kuzeyinde bulunan 14 bölge daha karantina altına alındı.

RESTORANLARA 1 METRE KURALI

Milano ve Venedik kentlerinin içinde kaldığı karantina bölgesinde 16 milyon kişi yaşıyor. Kararı açıklayan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, düğün ve cenazeler dahil olmak üzere her tür kamusal ve özel etkinliğin askıya alındığını, okul, sinema, müze, spor salonu, havuz ve kayak merkezi gibi yerlerin kapatıldığını, karantina bölgesine acil durumlar haricinde giriş çıkışların yasaklandığını söyledi.

Şu an için 3 Nisan’a kadar geçerli olan karar dahilinde restoranlar ve kafelerin 06:00 – 18:00 saatlerinde açık olabilecek ancak müşteriler birbirlerinden en az 1 metre uzakta oturacak. Karantina kurallarını delenlere üç aya kadar hapis cezası verilebilecek.

HANGİ BÖLGELER ETKİLENECEK?

Karantina alanı dahilinde kalan bölge ve kentler şöyle: Conte, Lombardiya, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso, Venedik.

ÜNLÜ SİYASETÇİ DE VİRÜS KAPTI

Ülkede koalisyon ortaklarından merkez solcu Demokratik Parti’nin lideri Nicola Zingaretti de korona virüsünü kaptığını açıkladı. Partinin genel sekreteri olan 54 yaşındaki Zingaretti, Facebook’tan paylaştığı videoda evde karantina altında tutulacağını söyledi.

İtalya, Avrupa’da en fazla korona virüsü vakasına sahne olan ülke. Ülkeden son 24 saat içinde 50 ölüm haberi gelirken, vaka sayısı da 1200’den 5 bin 883’e fırlamıştı.