Büyükelçi Frederic Florent ve yardımcısı Christine Hedenberg başkanlığındaki İsveçli heyet, dün Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi ile görüşme gerçekleştirdi.

Heyet, Dış İlişkiler Daire Eş Başkan Yardımcısı Fener El-Giret, Yönetim Kurulu Üyesi Nafiye Mihemed, Avrupa Dairesi Başkanı Wazêwaz Xelîl ve YPJ temsilcisi Lana Hisên tarafından karşılandı.

Görüşmede Kuzey ve Doğu Suriye'nin, ekonomik ve siyasi durumu tartışılırken, İsveçli DAİŞ’lilerin çocukları ve eşlerinin ülkelerine götürülmesi için belgeler imzalandı.

Eşbaşkan Fener El-Giret, DAİŞ çetelerinin Sina Cezaevi'ne yönelik son saldırılarına ilişkin "Bu savaşta birçok savaşçının yanı sıra 5 binden fazla yurttaş şehit edildi. Savaşta binlerce ev yıkılırken yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı” dedi.

‘ULUSLARARSI GÜÇLER SORUMLULUK ALMIYOR’

El-Giret, Özerk Yönetim'in dünyanın en büyük terör örgütünün tehdidiyle karşı karşıya olduğunu, ancak uluslararası güçlerin DAİŞ çeteleri ve kamplardaki aileleriyle ilgili davada henüz sorumluluk almadığını belirtti.

El-Giret, Özerk Yönetim'in desteklenmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Kampların, cezaevlerinin ve yeniden eğitim merkezlerinin durumunun iyileştirilmesi ve teröre son verilmesi için Özerk Yönetim'in desteklenmesine siyasi ve ekonomik olarak ihtiyaç var. Türkiye, barış ve istikrarı bozmak için işgal altındaki Serêkaniyê, Efrîn ve Girê Spî topraklarında her gün saldırmaya ve suç işlemeye devam ediyor. DAİŞ'i yeniden canlandırmak istiyor."

‘ÖZERK YÖNETİMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Büyükelçi Frederic Florent de Hesekê'ye yönelik saldırılardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, yaşamını yitiren ailelere başsağlığı diledi. Florent, Özerk Yönetim'i desteklemeye devam edeceğini de ifade etti.

Son olarak, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile İsveç arasında resmi bir belgeye dayanarak, İsveçli DAİŞ’lilerin çocukları ve eşleri teslim edildi.