Korona virüsünden ölenlerin sayısının 6 bini geçtiği İspanya’da, iki haftadır devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen ekonomik gerekçelerle işe gitmeye devam edenler konusunda hükümetle sendikalar arasında uzlaşma sağlandı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ‘işe gitmesi gerekmeyenler’in iki hafta evde kalması için yeni formülü dün gece televizyondan açıkladı.

Sanchez, bu işçilerin söz konusu süre içinde normal maaşlarını alacağını, çalışmadıkları gün ve saatler için daha sonra mesaiye kalacaklarını açıkladı. Sanchez, söz konusu kararın 30 Mart-9 Nisan arasında geçerli olacağını söyledi. İspanya Başbakanı, “Bu önlemi insanların hareketini daha da azaltacak, bulaşma riskini düşürecek ve yoğun bakım ünitelerini boşaltmamız için zaman kazandıracak” dedi.

Reuters’ın haberine göre bu karar sendikalar tarafından memnuniyetle karşılandı. İspanya İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu da yeni önleme uyacaklarını açıkladı. Ancak konfederasyon, bu durumun ekonomiye zarar vereceği açıklaması yapmaktan da geri durmadı.

İspanya’da hükümetin bu kararı gün içinde resmen duyurması bekleniyor.