ABD Başkanı Donald Trump’ın, Tahran’ın General Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak Amerikalılara saldırması halinde ‘bazıları İran kültürü için önemli olan 52 noktayı hedef olarak belirlediklerini’ söylemesine İran’dan sert bir tepki geldi. İran Enformasyon ve Telekomünikasyon Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cahromi, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “IŞİD gibi, Hitler gibi, Cengiz gibi! Hepsi kültürlerden nefret ediyır. Trump, takım elbiseli bir terörist. Tarihi, HİÇ KİMSENİN ‘Büyük İran ulusunu ve kültürünü’ tenilgiye uğratamayacağınıkısa süre içinde öğrenecek.”

Trump, İran’ın Süleymani suikastının intikamını alacağını tekrar tekrar duyurmasının ardından bu sabah attığı tweette, 52 hedefin belirlendiğini, bölgedeki Amerikalıların hedef alınması alınması halinde ‘bazıları İran ve İran kültürü için büyük önem taşıyan’ bu noktaları ‘hızla ve çok sert bir şekilde’ vuracağı tehdidinde bulunmuştu.

İSVİÇRE ELÇİSİ DIŞİŞLERİ’NE ÇAĞRILDI

İran’ın bu sözlere diplomatik yanıtı da gecikmedi. İkili ilişkilerin kesildiği 1980’den bu yana İran’daki Amerikan çıkarlarını temsil eden İsviçre’nin Tahran büyükelçisi İran Dışişleri’ne çağrıldı.