İran'ın İsfahan eyaletindeki bulunan Natanz Nükleer Tesisi'ne yönelik dün gerçekleşen sabotajın ardından Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sabotajdan sorumlu tuttuğu İsrail’e yönelik sert mesajlar verdi. 

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik Komitesi'nde konuşan Zarif, Netenz'da yaşanan olayın nükleer tesislerin ve bilim adamlarının uygun şekilde korunması gerektiğini gösterdiğini vurguladı.

İsrail’in siyasi ve askeri yetkililerinin, baskıcı yaptırımların kaldırılmasında ilerlemeye izin vermeyeceklerini açıkça belirttiklerini ve şimdi hedeflerine ulaşacaklarını düşündüklerini kaydeden Zarif, “Ancak Siyonistler cevabı daha fazla nükleer ilerleme ile alacak” diye konuştu.

Netenz'in daha gelişmiş makineler kullanarak eskisinden daha güçlü olacağını ifade eden Zarif, “Müzakerede elimizin zayıfladığını düşünürlerse bu sözlü eylem, müzakerelerdeki konumumuzu güçlendirecek ve müzakere tarafları şu ana kadar birinci nesil makinelerle zenginleştirme tesisleriyle karşı karşıyayken, bundan böyle Netenz, artık çoklu zenginleştirme kapasitesine sahip gelişmiş santrifüjlerle donatılabildi” diye belirtti.

İsrail rejim tarafından tasarlanan tuzağa düşmemek için elitlerin ve halkın dikkatli olması gerektiğini dile getiren Zarif, “Siyonistler, İran halkının yaptırımları kaldırmadaki başarılarından intikamın almak istiyorlar, ancak biz Siyonistlerin harekete geçmesine izin vermeyeceğiz ve onların bu hareketinin intikamını alacağız” diye ekledi.