Irak güvenlik kaynaklarına göre, Bağdat Yeşil Bölge'de bulunan ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği yakınına, 2 adet füze atıldı. Saldırının kim tarafından yapıldığına dair bilgi verilmedi. Saldırı sonrası ABD Büyükelçiliği’nde uyarı sirenlerinin çaldığı da belirtildi.

Sky News Arabia, Yeşil Bölge'ye bir füzenin isabet ettiğini ve büyükelçiliğe giden yolun bu nedenle girişlere kapatıldığını söyledi. Patlama sesleri duyulduğu esnada Bağdat semalarında ABD helikopterleri görüldü.

Öte yandan Salahaddin vilayetinde ABD güçlerinin kaldığı ve ülkenin en büyük askeri üssü olan Beled Üssü'ne de füzeli saldırı düzenlendiği kaydedildi.

MUSUL'DA DA SALDIRI

Irak'ın Ninova vilayetindeki Musul kentinde bulunan Kindi askeri üssüne de havan toplarıyla saldırı düzenlendiği bildirildi. Üste ABD askerleri bulunuyor.

ABD ÜSLERİNDEN UZAK DURMA UYARISI

Irak'ta faaliyet gösteren Ketaib Hizbullah isimli Şii grup ise, Süleymani'nin öldürülmesi ardından yaşananlara işaret ederek, Irak güvenlik güçlerini Pazar gününden itibaren ülkedeki ABD üslerinden uzak durmaları konusunda uyardı.