Hindistan'da Pune şehrinde bulunan ve dünyanın en büyük aşı üreticisi konumundaki Serum Enstitüsü'nde yangın çıktı.Belediye Başkanı Murlidhar Mohol, 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Şirkete yakın bir kaynak, yangının koronavirüs aşılarının üretimine zarar vermediğini aktardı. Polis, yangının nedeninin henüz bilinmediğini bildirdi.

1966'da kurulan ​Serum Enstitüsü, yılda 1.5 milyon doz aşı üretiyordu. Üretilen aşılar arasında dizanteri, tetenoz, hepatit B, grip, kabakulak ve kızamıkçık bulunuyor. Salgınla birlikte Kovid-19 aşısı üretmeye de başlayan şirket, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın ortak geliştirdiği koronavirüs aşısının da üreticisi. 

IRAK

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta bir pazar yerinde çifte intihar saldırısı gerçekleştirildi. İlk bilgilere göre en az 28 kişi yaşamını yitirdi 77 kişi de yaralandı.

Irak hükümetine bağlı Bağdat Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Bağdat'ta Tayaran Meydanı’nda intihar saldırısı neticesinde patlama yaşandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre 28 ölü, 77 yaralı var.Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğunun siviller olduğu belirtildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken güvenlik yetkilileri olayın arkasında IŞİD'in olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. 

Bağdat'ta uzun süredir bu tür bir saldırı yaşanmamıştı. En son, Haziran 2019'da bir intihar saldırısı meydana gelmiş, çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. 

UKRAYNA

Ukrayna'nın doğusunda Harkov'un Nyzhnia Giivska Caddesi’nde yer alan bir huzurevinde yangın çıktı. Yangında ilk belirlemelere göre 15 kişinin yaşamını yitirdiği 4 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Yangının neden çıktığı ise henüz bilinmiyor.