Irak’ın Diyala kentinde iki aşiret arasında yıllardır yaşanan husumetin yeniden alev almasıyla çatışmalar yeniden başladı. İddiaya göre Sadi aşireti mensupları, kavgalı olduğu Cuburi aşiretine mansup ailenin ağılını basarak 50 büyükbaş hayvanı katletti, 25’ini de yaraladı.

Rüdaw'da yer alan haberde, Diyala vilayetinin doğusunda Arap Sadi ve Cuburi aşiretlerine mensup iki aile arasında 5 yıl önce kavga çıktı. Kavgada Cuburi aşiretinden bir baba ve oğlu öldürüldü. Mahkeme, katile idam cezası verdi ancak Cuburi aşireti bu karara da razı olmadı.

Cuburi aşiretine mensup maktüllerin ailesi, karşı tarafın barış teklifini reddetti. Fakat katilin aşireti, barışmak istemeyen karşı tarafı caydırmak için farklı yöntemlere başvurdu.

Salah Aziz, “Onlar ailemden iki kişiyi öldürdüler. Daha sonra gelip bizimle sulh yapmak istediler. Onları affetmemizi talep ettiler. Kabul etmeyince bizi caydırmak için ağılımı bastılar, hayvanlarımı öldürdüler. İneklerimin başına kurşun sıkarak öldürdüler” dedi.

Karşı tarafın daha önce de aynı şekilde ağıl basarak hayvanları katlettiğini belirten Aziz, “Bu defa da 50 ineği öldürüp 25’ini yaraladılar. Zararım 150 milyon dinardan daha fazla” diye konuştu