Görev süresi sona eren Hollanda'nın Erbil Başkonsolosu Akerboom, Kürdistan Bölgesi’nde gördüğü misafirperverliği hiç bir zaman unutmayacağını belirterek, “Kürdistan’da çok güzel zaman geçirdim. Kürtler şimdi benim ailem gibi. Umarım gelecekte de huzur ve barış içerisinde yaşarlar” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde iki yıllık görev süresi tamamlanan Hollanda'nın Erbil Başkonsolosu Hans Akerboom, buradan ayrılacağı için buruk olduğunu söyledi.

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest’e konulan Hollandalı diplomat, “Bugün son günüm ve içimde bir burukluk var. İki yıldır buradayım ve daha çok kalmak isterdim ancak konsolosluklarımızın görev süresi iki yıl ile sınırlı” dedi.

“Kürtler şimdi ailem gibi” diyen Akerboom, “Burada çok sayıda dostum ve arkadaşım var artık. Bir çok aileye misafir oldum. Sokakta insanlarla görüştüm. Kürtler her zaman yüreğimde olacak. Umarım gelecekte de huzur ve barış içerisinde yaşarlar” ifadesini kullandı.

“Kürdistan’da ayrılırken en çok neleri özleyeceksiniz” sorusuna Hans Akerboom, “Elbette en çok buranın insanlarını özleyeceğim. Çünkü onlar çok hümanist ve misafirperver. Hangi eve giderseniz kapıları misafirler için açık. İkincisi tabii ki Kürt yemeklerini özleyeceğim. Dolmasız nasıl yaparım bilmiyorum. Umarım Hollanda’da bulabilirim. Üçüncüsü ben bir dağcıyım. Burada sağları çok gezdim, bunu da özleyeceğim” diye yanıt verdi. 

Hollandalı diplomat, ülkesinin geçtiğimiz yıllarda tarım sektörünün yanı sıra askeri alanda da Peşmerge Güçleri’ne destek verdiğini söyledi.

Akerboom son olarak Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına doğa ve çevreyi koruma, çevre temizliğine çok dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Hollanda'nın Erbil Başkonsolosu Akerboom, iki gün önce Başkan Mesud Barzani ile görüşmüştü.

Akerboom, Twitter hesabı üzerinden de Kürt yemeklerinin fotoğraflarını paylaşarak şunu yazmıştı:

“Kürdistan'da en çok neyi özleyeceğim sorulduğunda… Cevabım her zaman: Beni her zaman evimde en lezzetli yemeklere davet eden misafirperver Kürtler. Tüm Kürt arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Burada Irak Kürdistan Bölgesi’nde kaldığım süre unutulmaz oldu