Rojava Hesekê’de DAİŞ’e karşı Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) düzenlediği "Halkların Gürzü" hamlesi sırasında yaşamını yitiren 12 kişi için Kobanê’de onbinlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.

12 savaşçının cenazeleri 31 Ocak Pazartesi günü Kobanê’deki askeri hastaneye getirildi. Bugün de Fırat Bölgesi’ndeki köy ve şehirlerden on binlerce kişi yaşamını yitirenleri son yolculuklarına uğurlamak için Şehit Dîcle Şehitliği’nde toplandı.Yapılan törenin ardından cenazeler sloganlar eşliğinde defnedildi. 

Öte yandan "Halkların Gürzü" hamlesi sırasında yaşamını yitiren 5 QSD’li, Amûdê kentinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit İsmail Şehitliği’ne konvoy halinde ulaşan halk, bir dakikalık saygı duruşuyla yaşamını yitirenleri andı.

Amûdê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Zîwer Elî, QSD’lilerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehitlerimiz öncümüzdür ve onların yolunda ilerlememiz gerekir” dedi. DAİŞ’in amacının Kürt halkının kimliğini yok etmek olduğuna değinen Elî, Rojava Devrimi’nin tüm saldırılara rağmen direniş sergilediğini ve DAİŞ’in tasfiye edilmesi için hazır olduklarını kaydetti.

Elî, QSD’nin yanında yer alacaklarını ve yaşamını yitirenlerin izinden gideceklerini söyledi.

‘ÖZGÜRLÜK YOLUNDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Kongra Star Üyesi Şîlan Ehmed de Hesekê halkının DAİŞ saldırılarının bertaraf edilmesinde askeri güçlerin yanında yer almasının gurur verici olduğunu vurgulayarak, “Halk yurtseverliğin bir onur olduğunu ispatladı” dedi. DAİŞ’in tek başına saldırı gerçekleştirmediğinin altını çizen Ehmed, “Halkımız, kolay kolay özgürlüğünü elde etmedi. Özgürlük uğruna on binlerce şehit verdik. Özgürlük yolundan asla vazgeçmeyeceğiz. Rojava halkı özgürlük yolunda ilerlemeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Tören, Hisên Hesen (Hisên), Mihemed Xelef (Mihemed), Luey Hisên (Luey Amûdê), Mihemed Elî Hecr (Agîd Agirî) ve Farûq Ismaîl’in (Farûq) toprağa verilmesiyle sona erdi.(Rojava/MA)