Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Kobanê'nin özgürleştirilmesinin yıl dönümünde Hesekê'de bulunan Sinaa Cezaevi'nin eski 3 binasına yönelik başlattığı operasyonda yüzlerce DAİŞ’li teslim oldu. QSD'nin operasyonunda, esir alınan DAİŞ'liler açılan güvenli koridordan gruplar halinde dışarıya çıkarıldı. Şimdiye kadar 10 grup şeklinde teslim olan DAİŞ'liler arasında Çeçen, Rus, Özbek, Avrupa ve daha birçok ülke vatandaşlarının olduğu belirtildi.

Operasyon devam ederken, teslim olan DAİŞ'liler başka cezaevlerine naklediliyor.

QSD'DEN AÇIKLAMA

QSD, Sinaa Cezaevi'ndeki çatışmalara katılan çok sayıda DAİŞ’linin teslim olduğunu açıkladı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ’in Hesekê’de bulunan Sinaa Cezaevi’nden kaçma girişiminin ardından başlattığı operasyona dair açıklama yaptı. Sinaa Cezaevi’nde çatışmalara katılan çok sayıda DAİŞ’linin İç Güvenlik Güçleri’ne teslim olduğu belirtilen açıklamada, “Güçlerimiz cezaevi koğuşlarına baskınlar gerçekleştirdi. Bu baskınlar sonucu, yaklaşık bir saat önce birçok çete üyesi güçlerimize teslim oldu. Güçlerimiz, teslim olan DAİŞ çete üyelerini güvenli olan bölgeye götürdü” denildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ’in saldırdığı ve kaçma girişiminde bulunduğu Sinaa Cezaevi’ne dönük başlattığı operasyonun başarıyla sonuçlandığını ve kontrolün tamamen sağladığını açıkladı.

MAZLUM EBDİ'DEN AÇIKLAMA

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 7’nci yıldönümüne ilişkin açıklama yapan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, QSD’nin Hesekê’de Kobanê zaferini tekrarladığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, sanal medya hesabından Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 7’nci yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Ebdi açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "DAİŞ’in yenilgisinin başlangıcı olan Kobanê'nin kurtarılmasının üzerinden yedi yıl geçti. Bugün güçlerimiz, DAİŞ'i Hesekê'de yenerek ve DAİŞ yandaşlarının planlarını boşa çıkararak zafer tarihini tekrarlıyor. Arîn’den Awaz’a kadar 7 yıldır DAİŞ tehdidinin sürmesinin nedenleri devam ediyor. DAİŞ’in sona ermesi siyasi ve ekonomik istikrar ve uluslararası onay gerektiriyor."

MA / Nazım Daştan