Edinilen bilgilere göre, Duhok’un Amedi ilçesi Dereluk kasabasına bağlı Spindarê köyünde ikamet eden Kazım Hurşid (55) ile eşi Büşra Muhammed (50) kendilerine ait tarlaya gitti.

Gare Dağı eteklerinde bulunan köyde yaşayan Hurşid ve Büşra çiftinin çocukları, anne ve babaları geri dönmeyince tarlaya gitti ancak çiftin yanmış halde ölü cesetleri ile karşılaştı.   

Rûdaw’a konuşan ailenin akrabalarından Sefer Mıji, hayatını kaybeden çiftin cenazelerini otopsi için Duhok Adli Tıp Kurumuna kaldırdıklarını söyledi.

Çiftin ölüm haberinin ardından bazı sosyal medya hesaplarından TSK’ya ait uçaklardan yapılan bombardıman nedeniyle hayatlarını kaybettikleri şeklindeki yorumları değerlendiren Mıji, “Hava yağışlıydı, şimşekler çakıyordu ayrıca bir bombardıman sesi duyulmadı. Her ikisinin de bedeni yanmıştı, şarapnel parçası veya yaralanma yoktu. Bu nedenle büyük ihtimalle şimşektendir” dedi.  

Dereluk Kaymakamı Sami Uşane de, çiftin yıldırım çarpması sonucu ölmüş olabileceğini değerlendirdiklerini, ancak kessin sonuçların adlı tıp raporundan sonra netleşeceğini belirtti.