Fransa Dışişleri Bakanlığı Destek ve Kriz Merkezi Müdürü Éric Chevallier öncülüğündeki Fransa heyeti, 11 Ocak’ta Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne ulaştı. Heyet, Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Müdürlüğü Eş başkanı Dr. Ebdulkerim Saroxan, Eş başkanlık Yardımcıları Fener Kait, Ebir İliya ve Eş başkanlık Bürosu sorumlusu Nafiyet Mihemed tarafından karşılandı.

ANHA’da yer alan habere göre görüşmede taraflar şu başlıktaki gündemleri tartıştı: Suriye’nin genel durumu, Türkiye’nin Eyn Îsa’ya ve Til Temir’e yönelik saldırıları, Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî’de halka karşı işlenen suçlar, Hol Kampı’nda bir kriz dosyasına dönüşen cinayet olaylarındaki artış, Özerk Yönetim’in siyasi ve Suriye anayasası komitesindeki rolünü oynamasının önemi.

'FRANSA OLUMLU ROL OYNAYACAK'

Fransa Dışişleri Bakanlığı Destek ve Kriz Merkezi Müdürü Éric Chevallier sorulara yanıt vererek, “Fransa, Avrupa Barış Anlaşmaları şartlarını yerine getiriyor. Hol kampında yaşayan çocukların ve kadınların eğitimleri ile terörden zarar görenlerin kazandırılmasını amaçlıyoruz. Fransa, bölgedeki Kürt diyaloğu ve güvenlik uygulama projeleri gibi birçok alanda bölgeyi desteklemede olumlu bir rol oynayacak” dedi.

Éric Chevallier son olarak “Fransa, tüm ülkeler için aşılama projelerini destekliyor. Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine ulaşmaya çalışacak” ifadelerini kullandı. mKendi adına Fransa heyetine teşekkürlerini sunan Omer, Kuzey ve doğu Suriye Özerk Yönetimi ile sürekli bir dayanışma ve koordinasyon içerisinde yer almalarını uluslararası teröre karşı siyasi ittifakları her iki taraf arasında da sürdürülmesi temennisinde bulundu.

Éric Chevallier konuşmasının sonunda Kuzey ve Doğu Suriye’nin son durumunu Özerk Yönetim Temsilcileri ile konuşmak istediğini ve bölgeye insani yardım sağlama konusunu tartışmak istedikleri ifade etti. Éric Chevallier “Bu bölgenin güvenliği bütün Avrupa için oldukça önemlidir” dedi.

Heyetlerin görüşmesi sonrası Fransız kimliğine sahip bazı DAİŞ çetelerinin çocukları resmi bir belgeye göre Fransız heyetine teslim edildi.