Türkiye ve desteklediği grupların 2018 yılında gerçekleştirdikleri saldırılarla kontrolünü ele geçirdikleri Kuzey ve Doğu Suriye’nin Efrîn Kantonu’nda kadınlar kaçırılmaya devam ediliyor. 

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) yerel bir kaynağa dayandırdığı habere göre, 17 Ekim’de Mabata ilçesine bağlı Birîmce köyünde 2 kadın kaçırıldı. 28 yaşındaki Mizgîn ve 33 yaşındaki Sozan isimli iki kadının nereye götürüldükleri ise bilinmiyor. 

3’ÜNCÜ KEZ KAÇIRILDI 

Efrîn’de geçtiğimiz gün hamile olan Nemet Behcet  Şêxo’nun tutulduğu cezaevinde işkence edilerek katledildiği haberinin ardından bugün de Cindirês ilçesinin Kefersefrê köyünde 27 yaşındaki Elmasê Xelil Hec Ebdo’nun aynı yapılar tarafından kaçırıldığı belirtildi. 3’üncü kez kaçırılan Ebdo’nun nereye götürüldüğü bilinmiyor. 

279 KADIN KAÇIRILDI 

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’nün verilerine göre, 2018-2019 yılları arasında 40 kadın katledildi, 128 kadın yaralandı, 60 kadın tecavüze maruz bırakıldı. 279 kadın kaçırıldı. Tecavüze uğrayan 60 kadından 5’i intihara sürüklendi. Suriye-Efrîn İnsan Hakları Örgütü verilerine göre ise, Efrîn’de 7 bin 810’dan fazla kişi kaçırıldı, 3 bin kişinin akıbeti belli değil ve 50’ye yakın kişi Türkiye’deki cezaevlerinde tutuluyor.