Diyanet’in Almanya kolu olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) ait Cenaze Fonu, Heilbronn kentinde 6 Ocak günü kalp krizi geçirerek ölen Metin Küçük'ün cenaze ve nakil işlemini kabul etti.

Ancak DİTİB'e bağlı Heilbronn Merkez Camii hocası Selman Soylu, iddiaya göre, "Zaten ateistmiş. Üyemiz de değil. Cenaze namazını kıldırmam“ dedi. Aynı hoca baskısı nedeniyle cenaze "Milli Görüş"ün camisine de götürülemedi. Küçük’ün cenazesi "yıkanmadan, cenaze namazı kılınmadan, helallik alınmadan“ Türkiye’ye gönderildi.

AİLE: NİYE BU EZİYETİ YAPIYORLAR?

Avrupa Postası'nda yer alan habere göre, Küçük ailesinin daha önce vefat eden üyelerinin cenazeleri de DİTİB’e ait cenaze fonu tarafından kaldırıldığı için aile, yine merkezi Köln’de bulunan Cenaze Fonu’nu aradı. Ancak kendilerine verilen yanıt karşısında cenaze ortada kaldı. Küçük’ün eşi ve kızı, "Son yolculuğunda niye bu eziyeti yapıyorlar“ diye sordu.

CENAZE İŞLEMİ YAPILMAYINCA 250 EURO İNDİRİM YAPILDI

Metin Küçük'ün yeğeni Metin Eroğlu, cenazenin gideceği uçağın zamanı da geldiği için, helallik alınması bir Cemevi’yle temasa geçmeye çalıştıklarını ancak yetişmediğini, dayısının cenazesinin bir işlem yapılmadan Türkiye’ye gönderildiğini vurguladı. Cenaze Fonu, cenaze işlemi yapılmadığı için 2150 Euro’luk nakil parasını ise 1900 Euro’ya indirdi.

İMAM SOYLU: KILDIRMAMA KARARI ALDIM

Heilbronn Merkez Camii hocası Selman Soylu, yaptığı açıklamada, "Evet, kıldırmadım“ dedi. Soylu, ölen kişinin cenaze fonu üyesi olmadığını söyledi. Böyle şart olmadığını hatırlatılan Soylu şöyle konuştu:

"Ben kıldırmama kararı aldım. Kim kıldırırsa kıldırsaydı? Dini inancı olmaması bir etkendi tabii. Bu Ayet-i Kerime ile sabittir. Allah’a inancı yoksa niye camiye alınsın, cenazı namazı kılınsın ki?"

CENAZE FONU: AYRIM YAPMAYIZ

Köln'deki Cenaze Fonu Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Karabıyık, "Biz böyle bir ayrım yapmayız. Üyemiz olsun olmasın, herkese cenaze hizmeti veriyoruz. Bir hocanın yaptığı kurumumuz bağlamaz“ diye konuştu.

Hiçbir işlem yapılmadan Türkiye’ye gönderilen Metin Küçük’ün cenaze namazı, Ankara Şereflikoçhisar mezarlığında kılındı ve oradaki diyanet hocası, Almanya’daki ayrımcılığı yapmadı.