Demokratik Suriye Meclisi (MSD), aydınlar, akademisyenler ve kanaat önderleriyle geniş katılımlı çalıştay düzenleyeceklerini duyurdu. Çalışyatın amacı "ortak yaşamı ve halkların kardeşliğini güçlendirmek, Suriye halklarının eliyle çözümü gerçek kılmak" olarak açıklandı.

Demokratik Suriye Meclisi tarafından yapılan açıklamada, "Demokratik Ulus projesini inşa edecek, bölgeyi bir kez daha, uygarlığın ortaya çıktığı ilk çağlardaki gibi bilim ve kültür alanındaki rolüne kavuşturacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle: “Kuzey ve Doğu Suriye halkları arasında ulusal bir diyalog, bölge güvenliği üzerindeki tehditlere karşı daha güçlü bir dayanışmayı sağlayacaktır.

Ülkemizin geleceğini yapıcı bir şekilde yönlendirmek için sorumlu tutumlar sergilenmeli, olaylar doğru yorumlanmalı ve okunmalıdır.

2011’de Suriye’de devrim hareketlerinin ortaya çıktığı ilk günden bu yana dış müdahalelerden uzak bir şekilde, krizin halklar eliyle çözümünden yana olduk. Diyalogun fikirleri sunma ortamı olduğunu, değişimin de doğru inisiyatiflerle olacağı görüşünde olduk. Ülkedeki kriz derinleştiğinde askeri çözüm yollarını reddettik. Diyalog ve fikir alışverişi temeline dayalı siyasi çözüm önerileri sunduk. Bu temelde çok sayıda toplantı, kongre ve çalıştay düzenledik, Suriyeli birçok çevre ve toplumsal kesimle diyalog içinde olduk.

Artı Gerçek