Çin'deki Shandong Üniversitesi'nden Weifeng Shi ve meslektaşları, Mayıs 2019 ile Kasım 2020 ayları arasında ormanda yaşayan küçük yarasalardan sürüntü alıp, idrar ve dışkılarında testler yaptı.

24 yeni koronavirüs genomu

Cell dergisinde yayınlanan raporda, "SARS-CoV-2 benzeri dört koronavirüs de dahil olmak üzere farklı yarasa türlerinden toplam 24 yeni koronavirüs genomu topladık" bilgisine yer verildi. Rapora göre, bulunan bu virüslerden biri genetik olarak dünyayı etkisi altına alan SARS-CoV-2 virüsüne çok benziyor. 

Yarasalardan bulaşmaya devam ediyor

Haziran 2020'de Tayland'dan toplanan SARS-CoV-2 ile ilgili birlikte bu sonuçlar, virüslerin yarasa popülasyonlarında dolaşmaya devam ettiğini ve bazı bölgelerde yüksek bir frekansta ortaya çıkabileceğini açıkça gösterdi.

Virüsün kaynağı araştırılıyor

NTV'de yer alan habere göre, yarasalar muhtemel bir kaynak olsa da, araştırmacılar SARS-CoV-2'nin nereden geldiğini bulmaya çalışıyor. Çünkü virüsün bir aracı hayvana bulaşmış olması ihtimali çok yüksek. 

Öte yandan 2017'de Yunnan'da bir mağarayı örnekleyen araştırmacılar, at nalı yarasalarda genetik olarak SARS virüsüne çok yakın virüsler buldular.