Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının son haftalarda hızla yükseldiği Brezilya'da vaka ve can kayıplarına ilişkin son veriler açıklandı.

Brezilya Sağlık Bakanlığının internet sitesinde açıklanan verilere göre, ülkede 674 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 16 bin 792’ye yükseldi.

Ülkedeki vaka sayısı 13 bin 140 artarak 254 bin 220’ye ulaştı. Toplam iyileşenlerin sayısının ise 100 bin 459 olduğu kaydedildi.

Ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldmeter internet sitesine göre, Latin Amerika'da vaka ve ölü sayıları bakımından salgının en yoğun görüldüğü Brezilya, dünyada en fazla vaka tespit edilen 4. ülke konumunda bulunuyor.

Brezilya’nın en büyük şehrinde sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

Brezilya'nın en kalabalık şehri São Paulo'daki hastanelerin doluluk oranı koronavirüs salgını yüzünden yüzde 90'a ulaştı.

Belediye Başkanı Bruno Covas, 12 milyon kişinin yaşadığı kentin sağlık sisteminin “çöküşün eşiğinde olduğunu” söyledi. Devlet hastanelerinin doluluk oranıyla ilgili konuşan Covas, böyle devam ederse iki hafta içinde hastanelerde yer kalmayacağını aktardı.