Arap Birliği Genel Sekreterliği Basın Dairesi, Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Mahmur Kampı, Şengal ve Kandil’e gerçekleştirdiği hava saldırılarını yaptıkları açıklama ile kınadı.

Açıklamada, "Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye'nin PKK unsurlarını takip etme bahanesiyle Kuzey Irak'ta yürüttüğü askeri operasyonu kınadı ve Türk askeri işgalinin Irak'ın egemenliğine yapılan bir ihlal olduğunu teyit etti" ifadelerine yer verildi.

‘TÜRKİYE’NİN YAYILMACI HIRSLARINI YANSITIYOR’

Türkiye'nin saldırıları Bağdat'taki yönetimle koordine etmeden gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, Ankara'nın bu şekilde 'uluslararası hukuku ve eşit derecede komşu Arap ülkeleriyle olan ilişkileri küçümsediğini' ortaya koyduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Türkiye'nin hem Suriye, hem de Libya ve Irak olmak üzere Arap ülkelerine yönelik askeri müdahalesi, tüm Arap ülkelerinde endişelere, inkara ve kınamalara yol açıyor ve Türkiye'nin yayılmacı hırslarını yansıtıyor" denildi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı ise Türkiye'nin hava saldırısını, ülke egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle kınadı.(MA)