Hacker grubu Anonymous, ABD’deki protestolara destek olacağını açıkladı. Ardından Minneapolis polis teşkilatının telsiz ve internet sitelerini hackledi.

ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından Minnesota eyaletinde başlayan ve farklı şehirlere yayılan protestolar devam ediyor.

Aktivist eylemleriyle tanınan ünlü hacker grubu Anonymous da bu protestolara bir video ile katılarak açıklamada bulundu.

Ananymous, açıklamasında şu ifadeleri kullandı

“İnsanları öldüren ve başka suçlar işleyen memurlar da tıpkı geriye kalan herkes gibi yaptıklarından sorumlu tutulmalıdır, yoksa istedikleri her şeyi yapmaya yetkileri olduğunu düşünürler. Bunun ‘içlerindeki birkaç çürük elma’ tarafından yapılmış bir şey olduğunu düşünebilirsiniz. Peki suç işleyen meslektaşlarını görürken durup hiçbir şey yapmayan memurlara ve korumaya yemin ettiği vatandaşları aynı suçtan tutuklayacakken bu suçlulara karşı hiçbir adım atmayan polis departmanlarına ne demeli? İnsanlar, kendilerini korumaya yemin etmiş bir organizasyondaki yozlaşmadan ve onların uyguladığı şiddetten bıktı artık. Son senelerde olanlardan sonra birçok insan bizi kurtarmak için değil, baskı kurmak ve suçlu iktidar sınıfının isteklerini yerine getirmek için görev yaptığınızı anladı. Siz, kontroldeki insanlar için düzeni sağlamaya çalışıyorsunuz, kontrol edilen insanların güvenliği için değil. Öyle ki, siz elitlerin küresel baskı sistemini yürütmek için kullandığı mekanizmanın kendisisiniz. Dünya sonunda bunu fark etmeye başladı ve her seferinde hiçbir sonucu olmadan kan döküldüğünü gördüklerinde daha da sinirleniyorlar. Bu polis memurlarına suçlamalar yöneltilmeli. Özellikle Chauvin cinayetle suçlanmalı. Maalesef yozlaşmış kurumlarınızın adaleti sağlayacağına inanmıyoruz. O yüzden işlediğiniz birçok suçu ifşa edeceğiz. Biz bir orduyuz. Bizi bekleyin.”

Anonymous’un bu açıklamasının ardından Minneapolis polis teşkilatının telsiz ve internet sitelerini hackledi.