Geçtiğimiz günlerde 3 kadın gazetecinin suikast sonucu yaşamını yitirdiği Afganistan’da, bu kez 3 sağlık çalışanı kadın öldürüldü. 

Afganistan'ın Nangarhar vilayetinde, çocuk felci aşısı programında görevli sağlık çalışanı 3 kadın uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetler, ülkenin doğusundaki Celalabad kentinde işlendi. 

Edinilen bilgilere göre, saldırılardan ilki Celalabad kentinin Mecburabad bölgesinde meydana geldi. Aşı kampanyası yürüten bir kadın görevli, silahlı kişilerin saldırına uğradıktan sonra hayatını kaybetti. İlk saldırının ardından bir saatten kısa bir süre geçmişken, Celalabad'ın Lal Kasim Ağa bölgesinde ikinci suikast işlendi. Olayda çocuk felci aşı kampanyasında çalışan 2 kadın uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. 

Resmi kaynaklar saldırılarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, şu ana kadar suikastları üstlenen de olmadı.

BARIŞ SÜRECİ 

Afganistan hükümetiyle Taliban arasındaki barış görüşmelerinin başlamasından bu yana kent merkezlerinde sık sık suikastlar düzenleniyor. Son olarak yine Celalabad'da 3 kadın gazeteci öldürüldü, saldırıları DAİŞ üstlendi. Hükümet bu suikastların birçoğundan Taliban'ı sorumlu tutarken, Taliban ise bu suçlamayı reddediyor.