ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Beyaz Saray yetkililerinden oluşan üst düzey bir heyet, Bağdat’taki temaslarının ardından Hewler'e geçti. ABD Dışişleri Bakanlığı Kıdemli Danışmanı Bakanlık Danışmanı Derek Chollet başkanlığındaki heyette, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroll yer aldı.

Heyet, KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile ayrı ayrı görüştü.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyeleri Hoşyar Zebari ve Mahmud Muhammed’in de hazır bulunduğu görüşmede, heyet, ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Bilinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in özel selamlarını Mesud Barzani’ye iletti.

Heyet, geçmiş yıllarda Federe Kürdistan Bölgesi ile ABD arasında ortak koordinasyondan ötürü memnuniyetini dile getirerek, yeni ABD yönetiminin Irak ve bölgedeki durumu iyi bildiklerini, Kürdistan Bölgesi ve diğer müttefiklerle var olan ittifakın devam edeceğini vurguladı.

Barzani de, 1990'ların başında Kürt halkının güvenliği için oluşturulan “güvenli bölge” ve DAİŞ’e karşı savaş sırasında ABD’nin rolü için teşekkür etti.  Görüşmede, bölgesel gelişmelerin yanı sıra Irak’taki siyasi süreç, erken seçimler, Irak’taki siyasi sürecin önündeki engeller, Hewler-Bağdat ilişkileri ve Irak’ın istikrarı ele alındı.

ABD heyeti, Federe Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin de hazır bulunduğu görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve Irak ile bölgedeki son gelişmeler ele alındı.Görüşmede Hewler-Bağdat ilişkileri, Irak’ta yapılacak olan seçimler, Irak ile ABD arasındaki stratejik müzakereler ve Şengal Anlaşması’nın uygulanması gibi konular ele alındığı belirtildi.