ABD'li gazeteci Brent Renaud'un Ukrayna'nın Irpin kentindeki çatışmalarda öldüğü açıklandı. New York Times, Renaud'un Irpin'de gazete tarafından verilen bir görev için bulunmadığını açıkladı.

Renaud'un ölümü, Kiev yakınlarındaki Irpin'in emniyet müdürü Andrei Nebitov tarafından duyuruldu. Nebitov, saldırı sırasında iki gazetecinin de yaralandığını açıkladı. Yaralanan gazetecilerden birinin ismi Victoria Roschina olduğu belirtildi. Ödüllü bir video muhabir olan Renaud'un ölümünden sonra üzerinde New York Times gazetesinin adının görüldüğü bir basın kartı da sosyal medyada paylaşıldı.

Ölüm haberinin ardından New York Times tarafından yapılan açıklamadaysa, Renaud'un Irpin'de gazete tarafından verilen bir görev için bulunmadığını açıkladı. NYT'nin yazı işleri müdürü Cliff Levy, Renaud'un ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirttiği paylaşımında, "Brent yetenekli bir fotoğrafçı ve filmciydi fakat Ukrayna'da New York Times tarafından görevlendirilmemişti" dedi. Gazetenin resmi açıklamasında da, Renaud'un öldürüldüğü sırada üzerinde 2015'ten kalan kartın bulunduğu belirtildi.