Rojava ve Suriye’nin doğusundaki bölgelerde askeri faaliyetlerini arttıran ABD yönetiminin omurgasını Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile kapsamlı siyasi görüşmeler yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre, bu kapsamda Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Başkanı İlham Ahmet başkanlığındaki kapsamlı bir heyet Washington’a davet edi.

Heyette bölgedeki Arap, Süryani ve diğer örgüt ve grupların temsilciler de yer alacak. Heyet üyeleri arasında DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin de adının geçtiği öne sürüldü.

Haberde, Biden yönetiminin göreve gelmesinden bu yana bölgedeki yönetim kademesi ve diğer siyasi gruplarla ilk kez kapsamlı siyasi görüşmeler başlatmaya hazırlandığına dikkat çekildi.

Bu kapsamda bölgeden kalabalık bir heyet Washington’a davet edildiği belirtildi.

Davet sonrası yolculuk için hazırlık yapan heyet üyelerine kısa sürede vize verildiği kaydedildi.

Heyet Washington ve Moskova’yı Ziyaret Edecek

Öte yandan Rojava Özerk Yönetimi’ne yakılığı ile bilinen Hawarnews (ANHA) ajansı, geçtiğimiz hafta DSM kaynaklarına dayandırdığı haberinde, DSM’nin oluşturacağı bir heyetin yakın zamanda ABD ve Rusya’da çeşitli görüşmeler yapacağını yazmıştı.

Haberde, heyette kimlerin yer alacağı ve görüşmelerin içeriğine ilişkin bilgiye yer verilmezken, önümüzdeki günlerde ABD Ortadoğu Temsilcisi Brett McGurk ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Fryshinin ve Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Alexander Lavrentiyev ile de bir araya geleceği kaydedilmişti.