ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon'a ait bir konvoyun YPG'nin kontrolündeki Kamışlo kentine giriş yaptığı bildirildi. Bu gelişme, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki son görüşmenin ardından geldi.

Kürdistan Bölgesi ile Suriye arasındaki El-Velid Sınır Kapısı üzerinden Kamışlo’ya ulaşan konvoyda lojistik malzeme yüklü 50 tırın bulunduğu belirtildi.

ABD’nin YPG’ye destek vermesi, Ankara ile Washington arasındaki temel ihtilaf noktalarından birini teşkil ediyor. Çünkü Türkiye YPG’yi, kendi topraklarında 30 yılı aşkın süredir savaştığı PKK’nin Suriye uzantısı bir "terör örgütü" olarak tanımlıyor.Erdoğan pazar günü Roma’da Biden ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ABD’nin YPG’ye verdiği desteğe ilişkin olarak, “Bugüne kadar olan süreç böyle devam etmeyecektir” ifadesini kullandı.

Muhalif 'Devrim Komandoları' grubu, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon gücü bünyesindeki Ortak Operasyon Gücü Komutan Yardımcısı İngiliz Tuğgeneral Richard Bell ile 'Devrim Komandoları liderlerinin Tenef Üssü’nde bir araya geldiğini bildirdi. Devrim Komandoları, yaptığı açıklamada, “Görüşmede, Bölgedeki son gelişmeleri ve IŞİD karşıtı operasyonların düzenlenmesine yardımcı olma taahhüdümüzü ele aldık” ifadesini kullandı.

ABD’li yetkililer, Suriye-Irak-Ürdün sınır hattında yer alan Tenef Üssü’ne geçtiğimiz günlerde bomba yüklü drone (SİHA) ile yapılan saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu. ABD Başkanı Biden son Avrupa turu sırasında saldırıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta Washington’un saldırıya misilleme yapacağını söyledi.