İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bildirdiğine göre, Salı gece yarısı ABD Ordusu'na ait askeri bir konvoy, Kürdistan Bölgesi'nden El Welid sınır kapısı yoluyla Suriye topraklarına girdi.

Konvoyun Suriye topraklarına girişinin gökyüzünde uçan savaş uçaklarının eşliğinde gerçekleştiği dile getirilen haberde, konvoyun çok sayıda zırhlı ve askeri araçtan oluştuğu dile getirildi. Konvoy Suriye'nin kuzey doğu ve kuzeyinde bulunan ABD askeri üslerine doğru yöneldi.

Gözlemevi'nin haberinde 10 Kasım, Pazar günü 4 zırhlı araç, 2 tank ve çok sayıda askeri araçtan oluşan bir ABD devriyesinin M4 uluslararası karayolu üzerinde, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) bölgedeki kontrol ettiği son köy olan Til Tawil köyüne yakın bir bölgeden Rakka'nın kuzey kırsalındaki Ayn İssa yolu üzerinde Türkiye destekli cihatçıo örgütlerin kontrolünde bulunan El Alya bölgesine doğru hareket ettikleri vurgulandı.

Dün öğle saatlerinde Haseke kırsalındaki Derik (Malikiye) bölgesinde hareket halindeki bir ABD devriyesinin görüntülendiğini dile getiren Gözlemevi, söz konusu devriyenin, çok sayıda askeri aracın eşlik ettiği 3 zırhlı araçtan oluştuğunu dile getirdi.

Bu gelişmelerin yanısıra, ağır teçhizat, silahlar ve lojistik ekipman taşıyan onlarca tırdan oluşan bir diğer konvoy da ABD'nin M4 karayolu üzerinde Til Temir ile Til Baydar arasında bulunan Qasirk'taki üssüne ulaştı.