Rusya ordusunun Ukrayna'daki saldırıları devam ederken, ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast düzenlenmesi' için çağrıda bulundu. iması yaptı. Graham, "Rusya'da bir Brutus var mı? Rus ordusunda Albay Stauffenberg'den daha başarılı biri yok mu? Bu savaşı durdurmanın tek yolu, bu adamı ortadan kaldırmak. Ülkenize ve dünyaya büyük bir hizmette bulunmuş olursunuz" dedi.

Graham, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu durumu tek düzeltebilecek olanlar Rusya halkı. Söylemesi kolay, yapması zor. Eğer hayatınızın geri kalanında karanlıkta, dünyanın geri kalanından tecrit edilmiş bir şekilde ve büyük bir yoksulluk içinde geçirmek, karanlıkta yaşamak istemiyorsanız, elinizi taşın altına koymalısınız" ifadelerini kullandı.

Graham'in paylaşımları, otoriter eğilimleri nedeniyle Roma İmparatoru Julius Caesar'ı öldüren senatörlerin oluşturduğu suikast ekibinin en öne çıkan ismi Marcus Junius Brutus ile Nazi Almanya'sının ırkçı diktatörü Adolf Hitler'e suikast girişiminde bulunan Albay Claus von Stauffenberg'e atıfta bulunuyor.