Korona virüsü salgınından ölenlerin sayısının üç gün içinde iki katına çıkarak 5 bini geçtiği ve vakaların hızla arttığı ABD’de, 100 bin ceset torbası talep edildiği öne sürülüyor. Bloomberg’ün iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı’nın (FEMA), Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) 100 bin ceset torbası temin edilmesini istediği belirtildi.

Haberde, Pentagon’un savaş bölgelerinde kullanmak üzere hazır tuttuğu ceset torbalarından ilk etapta 50 bin adet göndereceği, ikinci 50 bin torbayı da satın alacağı öne sürülüyor. Pentagon’un, bu amaçla mevcut tedarikçisinin üretim kapasitesini araştırdığı ancak henüz resmi bir sipraişte bulunmadığı da belirtiliyor.

Nüfusu 330 milyona yaklaşan ABD’de, 100 bin ila 200 bin kişinin korona virüsünden ölebileceği belirtiliyor. ABD Başkanı Donald Trump da, ülke çapında ölü sayısının ‘200 binde kalmasını başarı olarak göreceklerini’ söylemişti.

Trump son olarak, ABD’nin kişisel koruma malzemesi açısından sıkıntıda olduğunu, federal stokların neredeyse boşaldığını da açıkladı.