Van'ın Çatak ilçesine bağlı Konalga köyü Tanrıverdi mezrasında yaşayanlar yıllardır besi hayvanlarını otlattıkları Alandeşt Yaylası’na yol yapılmamasından şikayetçi. 7 hanenin bulunduğu köy sakinlerinin bugüne kadar ilgili devlet kurumlarına yaptıkları tüm başvurular sonuçsuz kaldı. 

Köy sakinleri, kimsenin kendileriyle ilgilenmemesi üzerine yaylaya kendi imkanlarıyla yol kazmaya başladı. Ellerine kazma kürek alan köy sakinleri işe koyuldu.  

Köy sakinlerinden Mehmet Mükemre, her yıl aynı cefayı çektiklerini söyleyerek, özelikle atların çok fazla zarar gördüğünü anlattı.

'İŞİMİZİ BIRAKIP YOLLA UĞRAŞIYORUZ'

Gerekli yerlere başvurmasına rağmen cevap alamadıklarını dile getiren Mükemre,"Köyde 7 haneyiz. Sabah saat 09.00'da Alandeşt Yaylası’na hayvanlarımızla birlikte gidiyoruz. Yol olmadığı için hayvanlarımız çok fazla zarar görüyor. Gerekli yerlere başvurduk ama cevap alamadık. Bu yüzden köy halkı olarak elimize kazma, kürek alıp, hep beraber yol açmaya başladık. İşlerimizi bıraktık yolla uğraşıyoruz. Sadece yaya ve hayvanların geçebileceği bir şekilde şimdilik yolu açtık. Araçların da gidebileceği bir yol istiyoruz. Bu konuda mağduruz. Yollarımızın açılmasını istiyoruz" dedi.