31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Kürt partilerinin ittifak yaptığı yerlerden biri olan Van'ın Çatak ilçesinde hummalı bir seçim çalışması başladı. Çatak'ta HDP'den Esra Babur ile İnsan ve Özgürlükler Partisi'nden Murat Bozdemir eşbaşkan adayları olarak belirledi. Aday tanıtımında halk tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Babur ve Bozdemir, ilçeye dair projelerini anlattı. 

'TÜM ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ'

Çatak ilçesinde doğup büyüyen Eşbaşkan adayı Esra Babur, 2014 Mart yerel seçimlerinde Çatak Belediye Meclis üyeliği yaptı. Belediyeye kayyum atanması ardından parti içinde siyasi faaliyette bulunan Babur, yaşamın her yerinde olan kadınların yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. Babur, tam da bu nedenle bir kadın partisi olarak tanımladığı HDP'den aday olduğunu söyledi. 

Kayyumun diğer kentlerde olduğu gibi Çatak'ta da belediyeyi borçlandırdığını aktaran Babur, “Bizler önceki dönemde yaptığımız gibi halkımızla birlikte belediyeyi yöneterek, tüm zorlukların üstünden geleceğiz ve ilçede güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

‘KAYYUMDAN HESAP SORALIM’

Çatak’ın güzel bir ilçe olduğunu belirten Babur, kadın emeğini ön plana çıkaracaklarını ve ilçenin doğal güzelliklerini koruyarak, tüm dünyaya tanıtacaklarını belirtti. Babur, herkesi Kürt halkının iradesine kayyum atayanlardan hesap sormaya davet etti. 

‘İTTİFAK EHMEDÊ XANÎ'DEN BU YANA ÖZLEMDİR'

Çatak Belediyesi Eşbaşkan adayı Murat Bozdemir ise Kürt partilerin ittifakın değerli olduğunu söyleyerek, "İttifak Ehmedê Xanî'den bu yana gelen bir özlemdir. Bu yüzyıl Kürtlerindir, kimse Kürtlerin tek tek gitmesine göz yumamaz ve bu vebalı alamaz. Ne diyorlardı; 'Müslüman mısın, yoksa Kürt müsün?' Biz bu hileli tuzak soruyu ortadan kaldırıyoruz. Biz, komünistiyle, şeriatçısıyla, demokratıyla, Müslüman'ıyla, Zerdüşt'üyle ve tüm renkleriyle bir toplumuz. Kürtler, birlikte yaşam projesini sadece Ortadoğu'daki barbarlara değil tüm dünyaya gösterecektir. Bunun için biz Çatak başta olmak üzere her yerde birlikte yaşama projesini inşa edeceğiz" dedi. 

‘REFAH VE HUZURUNUN ARTMASI İÇİN BURADAYIZ’

Çatak'ın doğal bir zenginliği olduğunu kaydeden Bozdemir, "Biz bu halkın çocuklarıyız. Buraların sorunlarını iyi biliyoruz. Bu sorunlara halkla birlikte çözüm arayacağız” dedi. 

Kayyum atanarak belediyenin etrafını adeta karakol yapıldığını aktaran Bozdemir şöyle devam etti: “Bizler kazandığımızda ilk işimiz belediyenin etrafına betonlar kaldırarak, yapılan karakolu kaldıracağız. Halkın olan belediyenin halktan alanlara karşı belediyeyi halkımıza teslim edeceğiz. Seçimlerden sonra Çatak deresini doğallığını koruyarak düzelteceğiz. Doğal zenginliği olan Çatak’ı tüm dünyaya tanıtarak, turizmin gelişmesi için çaba harcayacağız. Arıcılığın yapıldığı ilçemizde balı markalaştırarak, tüm ülkeye tanıtmaya çalışacağız. Bizler halkımızın refahı ve huzuru artması için buradayız.”

MA / Cemil Uğur