Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 15 Şubat 2017 tarihinde yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Çatak Belediye Eşbaşkanı Evin Keve'nin de bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı.

Ankara Sincan Cezaevi’nde tutsak bulunan Evin Keve ile belediye meclis üyeleri ve Demokratik Bölgeler Partisi( DBP) yöneticisi 7 kişinin duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar hazır bulunurken, aileleri ve avukatları da duruşmaya katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşma, sanıkların savunmasıyla devam etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmaya 5 dakikalık ara verdi.

Aranın ardından Mahkeme heyeti Evin Keve ve diğer 7 kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Tahliye kararı verilen Fırat Keve, Cihan Tuci, Vehbi Batur’un başka dosyadan kesinleşmiş cezası bulunduğu için tahliye kararına rağmen serbest bırakılmazken,Nihat Babur, Turgut Babur, Osman Balka ve Evin Keve tahliye edildi.

DBP’li Çatak Belediye Eş Başkan Evin Keve yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunuyordu.Bir sonraki duruşma, Mayıs 2019 tarihine ertelendi.(HABER MERKEZİ)