Çatak’ta muhtarlarla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, ilçede yapılması planlanan HES projesine dikkat çekti. İlçe ve kırsal mahallelerde yaşanan sorunlara daha hızlı çözüm bulmak, yatırımları ihtiyaç ve öneriler doğrultusunda yapmak için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, muhtarlarla bir araya gelip toplantılar yapmaya devam ediyor.Toplantılar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Çatak İlçesi’ndeki muhtarlarla görüşerek sorun ve çözüm önerilerini dinledi.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı İlçe Şefliği’nde yapılan toplantıya, HDP Çatak İlçe Eşbaşkanı Tayyip Balka, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Kıran, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Firoz Özdemir, Emlak İstimlak Daire Başkanı Murat Atabay, Yol Yapım Daire Başkanı Cihan Gümüşlü, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Serkan Başdinç, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Sabahattin Keser, İtfaiye Daire Başkanı Sıtkı Çelik, VASKİ Su İşletmesi Daire Başkanı Yunus Durak, şube müdürleri, belediye meclis üyeleri ve 33 mahalle muhtarı katıldı.

Muhtarların mahallelerinde yaşanan su, yol ve altyapı başta olmak üzere sorunlarını aktardığı toplantıda, ilgili birimlerin yetkilileri de aktarılan sorun ve talepleri tek tek not aldı.

'ÇATAK DOĞASINA VE HALKINA HAKSIZLIK OLUR'

Tanışma ve taleplerin dinlenmesinin ardından konuşan Eşbaşkan Avcı, yapılan toplantıların önemine vurgu yaparak, tüm mahallelere adil ve eşit hizmet götüreceklerini söyledi. Çatak’ta yapılacağı gündemde olan Hidroelektrik Santral (HES) projesine değinen Eşbaşkan Avcı, HES’in ilçeye ve bir bütünen Van’a vereceği zararlara işaret etti. Eşbaşkan Avcı, “Çatak doğasına ve halkına büyük bir haksızlık olur. Böylesi muhteşem bir doğaya sahip Çatak, çayında özelikle endemik bir tür olan kırmızı benekli alabalığı ve diğer canlıları barındırıyor. Bu onların sonu olur. Yine bunun gibi bu sularda yaşayan birçok canlı da ölür. Bu sular yüzyıllardır bu coğrafyaya hayat veriyor. Gözlerimize, kalplerimize hitap ediyor. Bizler bu projenin yapılmasına karşı çıkıyoruz. Sizlerden de bu konuda duyarlılık bekliyoruz” dedi.

‘HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET VERECEĞİZ’

Seçim sandığından çıkan sonuçlara göre mahalle, köy ayrımcılığı yapmayacaklarını söyleyen Eşbaşkan Avcı, “Bildiğiniz üzere şuanda geçen dönemden kalmış çok ciddi bir borç yükümüz var. Buna rağmen tamamlanması gereken projelerimizi tek tek hayata geçirmeye başladık. Kırsal mahallelere de yatırımlarımız sürüyor. Siz değerli muhtarlarla da sıklıkla bir araya gelip, taleplerinizi dinliyoruz. Bu talepleriniz ilgili arkadaşlarımız tarafından not alınıyor. Biz de bu talepleri inşallah en kısa zamanda sizlere hizmet olarak vereceğiz. Bizim amacımız tüm Van’a aynı hizmeti götürmek. Çünkü geçmiş dönemde birçok köyümüz sandık sonuçları nedeniyle hizmetten mağdur edildi. Biz bunu yapmayacağız. Tüm halkımıza aynı hizmeti vereceğiz. Buradan bunun sözünü sizlere veriyoruz” diye konuştu.

‘İSRAFIN ÖNÜNE GEÇTİK’

Yönetime geldikleri günden itibaren birçok gereksiz harcamayı keserek, israfın önüne geçtiklerini de dile getiren Eşbaşkan Avcı, şöyle devam etti: “Bakıyoruz faturalara binlerce lira yemeklere, gereksiz toplantılara, boş işlere harcanmış. Bizler sadece 3 ayda bunun önüne geçerek, 4 buçuk milyonluk bir tasarruf sağladık. Artık bu belediyenin parası böyle boş işlere, birilerinin ceplerine gitmeyecek. Bu para halkımıza hizmet olarak harcanacak.”