İran-Van sınırında askerlerin işkencesi ardından yaşamını yitiren kolber Hesen Keçelano'ya (44), dair “Ölü Muayene Otopsi” raporu çıktı. Tutanakta yer alan “Keçalano’nun vücudunda bir açısı dar bir açısı geniş kesici ve delici alet yarası olduğu görüldü” ifadelerle de yaşanan işkence bir kez daha gözler önüne serildi. 

Olaya ilişkin "kasten öldürmek" suçundan başlatılan ve 3 askerin ifadesinin alınan soruşturma devam ediyor. Van Barosu ise konuya ilişkin ilerleyen günlerde hazırladığı raporu sunacak. 

NE OLMUŞTU?

İran-Van sınırında kolberlik yapan Behnam Samadi (17) ile 5 çocuk babası Hesen Keçelano (44), 14 Nisan’da Çaldıran ilçesinin Beydoğan Mahallesi kırsalında askerler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Her iki kolber de burada çok sayıda asker tarafından hakaret ve işkenceye uğradı. Daha sonra sınır hattına bırakılan kolberlerden Hesen Keçelano gördüğü işkenceden kaynaklı yaşamını yitirdi. Behnam Samadi’nin vücudunda ise derin işkence izleri oluştu. Hesen Keçelano cansız bedeni saatlerce sınır hattında kaldıktan sonra İran askerlerinin almaması üzerine Türkiye tarafından cenaze teslim alındı. 

Keçalano’nun cenazesi İran’dan yapılan resmi başvuru üzerine 27 Nisan’da ailesine teslim edildi. (Van/MA)