Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Beydoğan (Şêxsoca) mahallesinde koyunları otlatan Hayrettin Yücel ve 15 yaşındaki bir çocuk, 18 Ağustos Salı günü saat 14.00 sıralarında askerler tarafından darp edildi. Mahallenin hemen yanında bir tarlada koyunlarını otlatan çobanların yanına gelen askerler araçlarından inerek çobanlara tehdit ve küfürler savurdu. Çobanlar, askerlere neden böyle yaptıklarını sorunca da darp edildiler. 

RAPOR VERİLMEDİ

Silah dipçikleriyle darp edilen çoban Hayrettin Yücel’in ağabeyi Ferdi Yücel, askerlerin kardeşini ve aynı mahalleden 15 yaşındaki bir çocuğu darp ettiğini söyledi. Darp sonrası askerlerin arkalarına bakmadan çekip gittiğini belirten Yücel, kardeşinin kendilerini araması üzerine olay yerine gittiklerini ve kardeşinin aldığı dipçik darbeleri nedeniyle kanlar içinde olduğunu kaydetti. Onlarca kez aramalarına rağmen ambulansı mahalleye gelmediğini ifade eden Yücel, "Daha sonra bir askeri araç kardeşimi alarak hastaneye götürdü. Kardeşim darp edildiği halde hastanede rapor verilmedi. Raporu alamadığımız için bu kez de Erciş Devlet Hastanesi'ne gittik. Burada da darp raporunu isteğimde raporu jandarmaya vereceklerini ifade ettiler" dedi. 

PARA CEZASI İLE TEHDİT EDİLDİLER

Yaşanan darp sonrası şikayetçi olmak istediklerini ancak iki hafta önce askerlerin kardeşinin kimliğine el koyduğu için kendilerini para cezasıyla tehdit ettiklerini vurgulayan Yücel, bu tehdit sonrası diğer ailenin şikayetinden vazgeçtiğini ve karakola dahi gelmediğini söyledi. Koyunların yanına giden başka bir küçük kardeşinin de günler önce karakol köpeklerin saldırısına uğradığını belirten Yücel, son anda çıkan bir askerin köpeği tuttuğu ve kardeşinin bu şekilde kurtulduğunu dile getirdi. (Van/MA)