Türkiye'de Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün artarken, salgının gölgesinde erken normalleşme nedeniyle açılan okullarda öğrenciler, öğretmenler ve veliler için tehlike sürüyor.Van'ın Çaldıran ilçesinde bulunan Anıt Tepe Ortaokulu, Yavuz Sultan Selim İlkokulu, Hafsa Hatun Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine okullar 10 gün süreyle tatil edildi.

15 Mart günü Eğtim Sen'in açıkladığı raporda; 33 il, 82 ilçe ve 10 köy okulundan elde ettiği bilgilere göre, 5-12 Mart tarihleri arasında pozitif tanı konulan, temaslı olan ve karantina altına alınan toplam öğretmen, öğrenci ve personel sayısı 432 olduğu. Bunlardan 141’i öğretmen, 269’u öğrenci ve 22’si personel olarak açıklandı. Tabloya göre, 2 eğitim emekçisi de koronavirüsten dolayı yaşamını yitirdi.

Daha önce, Van'ın Erciş ilçesinde Reşit Çelik ilk öğretim okulunda bir öğretmende koronavirüs tespit edilmesi üzerine okul 2 hafta tatil edilmişti. Saray ilçesine bağlı Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde koronavirüs vakaları tespit edilmesi üzerine okullar 10 gün tatil edilmişti.Yine Çaldıran ilçesinde Salahane İlk öğretim okulunda 2 öğretmende virüs tespit edilmişti.